Byfest i Højen - 14.-15. juni 2013

Solskin og sportspladsen fyldt med glade mennesker – Så er der atter byfest i Højen

Fredag startede festlighederne med Venner for Højens årlige cykelløb - Tour de Højen. Der blev kørt omkring 80.000 kr. ind, samme beløb som sidste år, men med færre ryttere, så rigtig godt gået (cyklet).

Efter anstrengelserne, var der ’Sjov i Hallen’ for 3. – 5. klasse med sjove redskabs-aktiviteter, discotek for de store skolebørn, og der var hygge i teltet med musik og sang ved Peter og Bent, sketch, og masser af kaffe/kage og endnu flere fadøl. Der var vist nogen, der kom lidt sent hjem.

Lørdag morgen var vi atter klar. Morgenkaffen, som var gratis for alle, stod klar kl. 9:00 – over 250 rundstykker blev der konsumeret, og kl. 10:00 gik startskuddet for alle aktiviteterne på sportspladsen. Der var fodboldstævne på Multibanen, Petanque-banerne var klar til at modtage dagens mange spillere. Spejderne havde lavet masser af sjove aktiviteter, som alle blev godt besøgt. Teltene med loppemarked dannede en hel markedsplads, og hoppeborgene var fyldt med glade børn hele dagen.  Lokalhistorisk Forening havde lavet en flot udstilling om livet i de gode gamle dage i Højen, Menighedsrådet stod for ansigtsmaling for næsten alle Højens børn. Ved middagstid kunne man lade sig friste af duften af helstegt pattegris, der sammen med Lisbeths Pandekager udgjorde frokosten for de mange hundrede besøgende. Der var godt gang i boderne, både med fadøl/vand – og ikke mindst slikposer og slush-ice.

Vi havde valgt, at slutte dagen kl. 16:00 – og næsten på klokkeslættet begyndte regnen at fosse ned fra himlen. God planlægning – eller hva’?

Lørdag aften stod Venner for Højen for årets sommerfest i Multihuset. 130 festlige gæster havde tilmeldt sig, og det blev en rigtig god fest med god mad, musik og dans.

På byfestudvalgets vegne
Helga Wæver

Byfesten er et samarbejde mellem: Spejderne, Lokalhistorisk Forening, Lokalrådet, Menighedsrådet, Venner for Højen og HGU.

HGU | Multihus Højen | Jenlevej 5, 7100 Vejle | CVR-nr 30405072